Sunday, January 2, 2011

.: Ekspedisi Mendaki Gunung Ledang Part 1 :.

Salam semua. Saya dah balik.. yeay..!! penatnye.. sakit kaki.. sakit pinggang.. dan sebangainya.. Hehe.. tapi, sangat puas! Malas nak banyak2 bebel, so mari kita tengok some of pics yang saya dan beberapa orang team members snap.. Jommmm!!!

Baru je sampai kat Taman Hutan Lagenda tu, terus jadi model and amik2 gambar.. pantang nampak camera.

Campfire untuk halau nyamuk area campsite.. Serious.. Saya asik kene gigit dengan nyamuk je..

Dah sampai tu, saya volunteer nak tolong masak.. TOLONG kay.. bukan memasak.. Sardin dan scramble egg.. Hehehe.. 

First night berlalu seperti biasa.. Tidur dengan nyenyaknya.. Sebab esok pagi2 lagi dah nak kena mendaki Gunung Ledang yang tinggi tu.. Ehehehe..

Selepas streaching dan senaman ringan.. Izah and Ana..

Izzu dan `adiknya`.Hahaha.. Masa ni kat checkpoint 3 dah.. Lebih kurang 1 jam 30 minit dari kaki gunung..

Dah checkpoint 6.. Boleh dikatakan checkpoint kedua yang terakhir..


Pokok2 bonsai dekat Taman Bonsai.. sangat canteeeekkkk..!!!


Bersama Cik Panglima Setan! Muahahaha.. dah naik pangkat.. Apsal asik pics ko je yg ada ni Fekrie??


Jelas sekali muka sangat penat... hahaha

Muehehehehe... Si teddy kecik pun ikot sekali..

Dengan Tan kat canopy Taman Bonsai...


Dah sampai checkpoint 7. Bokit Botak...

Kitaorang kutip sampah kat Bukit Botak.. banyak tak? Memang tak bertanggungjawab btol la sapa yg buang sampah kat sini.. haish... Nilah sampah yg kitaorang kena bawak turun..

Sempat lagi tuh!! Mana satu kaki saya?!! 

Dah sampai puncaakkk!!!!!

Ko lagi.. menyibuks jelah! ada2 je orang yg nak menyelit.. Haish..

Bendera Malaysia je yang mampu di kidnap.. Bendera UTM semua tak available.. Sume kena choop oleh team members yang lain..





Dah tak larat nak upload banyak2.. Kalau nak tengok full pic, kena tunggu saya rajin2kan diri untuk upload pics untuk part 2. Okay!

5 comments:

sophie said...

Tahniah dah menawan Gunung Ledang!

Ir.Ladybird said...

pergh..best gile hiking!
berjasa kepada bumi betul eh korang...hehee..good job!

Nailofarhazirah said...

sophie: thx sophie..:)

Nailofarhazirah said...

ir. ladybird: thx kak faiqah.. bnyk gile sampah.. tu pun bwk turun yg mne sempat kutip je..

syufaa said...

hehe, patutnye sampai atas tu nyanyi lgu standing in the eyes of the world..patriotik! =DD