Sunday, May 20, 2012

.: So?? :.

Salam.. Huii.. punyalah lama tak hapdate blog..


Jangan nak coincidence sangat boleh tak?
Macam2 lah bulan ni punya coincidence..



Tujuan utama adalah untuk memaklumkan bahawa saya secara rasminya sudah selesai Final Exam.. 
Good bye MicroC
Good bye Linear System & Signal
Good bye Eng Math II
Good bye PLC & I Net

Hope to see u again after graduate. Hakhakhak..

Whole semester such a terrible time for me..
Nampak tak? Sampai nak hapdate blog pun tak sempat..

Tahun ni punya hadiah untuk diri sendiri adalah seutas jam tangan yang  mampu dimiliki. Ucapan tahniah untuk sendiri.. Semoga usaha akan bertambah gigih setiap hari, InsyaAllah..


Monday, April 23, 2012

.: Mix And Match :.





Assalamualaikum dan selamat pagi..
Blog edisi baru.. Keh3..


Maxi Dress + Kemeja Labuh

Oleh kerana saya memang tak selesa nak pakai maxi dress with cardigan labuh, so saya mengambil inisiatif pakai maxi dress dgn kemeja. Done!




Sunday, April 15, 2012

.: Handmade: My New Phone Case :.

Assalamualaikum dan selamat tengah hari! Nampak macam excited kan? Hahahaha..Memang pun.. Lalalalalala..
 Sebelum ni saya pernah cerita pasal felt kan? Remember? Haha..

Oleh sebab sangat teruja bila tengok felt phone case kat Encik Google Image, saya pun mengambil inisiatif untuk jahit sendiri.. Ye.. Jahit sendiri.. Nak tawu tak berapa diorang jual kat web? About 10.50 USD. Gila nak beli.. Mahal nak mampus..

Tadaaa...!!


Ini juga...



Maka, selamatlah duit saya yang sebanyak itu untuk membeli phone case tersebut di web..
Yeaayyy!!

p/s: bukan untuk dijual.. Hanya untuk kegunaa sendiri sahaja. Pesanan penaja.. Hahahaha..



Thursday, April 12, 2012

.: Rindu? Ya, Sudah Pasti :.

Assalamualaikum dan selamat malam semua! Hehe..

Perasan tak, perasan tak? Saya dah lama tak hapdate blog ni.. *Macam la ada orang perasan..Keh3..
Terima kasih Allah kerana masih memberikan peluang untuk terus berjalan di atas bumiMu..

Hari-hari disini masih gagah saya tempuh dengan pelbagai cabaran. Dugaan demi dugaan mendatang bertimpa-timpa. Allah... Engkaulah penguat semangat ku.. Kadang-kadang rasa mahu saja lari balik ke kampung untuk jumpa insan-insan tersayang..Uhuu..


Sudah masuk minggu ke 13.. Masih ada seminggu lagi untuk kuliah dan menyiapkan mini project bagai..Dua mini project yang masih belum selesai. *Sigh


Saturday, March 24, 2012

.: LIKE! This For Me :.

Salam and Selamat pagi semua.
Hari nak kena amek adik saya kat UiTM Beting, Kuala Pilah sebab dia dh abis Diploma. But actually fokus utama post ni adalah untuk mengumpul LIKE! Haha..
so, harapnya dapat LIKE! my pics untuk contest kat entry ni :


Caranya senang, just ikut step ok,

Step 1: Sila klik link MOM ni: https://www.facebook.com/ministryofmoment
Step 2: Like page Ministry Of Moment , and then LIKE header ni: Blog Header


TQ semua!



Tuesday, March 20, 2012

.: Hot Air Ballon Festival, Putrajaya :.

Salam sume!
Malas nak menaip..
Awak2 semua tengok gambar jelah ye..












Antara insan yg kempunan nak naik hot air ballon tu.. Huhuhu...


p/s: sleep tide, Dear!


Monday, March 19, 2012

.: Ministry of Moment; Rakamkan Detik Bahagia Anda :.

Salam and selamat petang semua.. 
This is the contest from Ministry of Moment
Bukan la first time try contest anjuran MOM, but this is my second time. =)


Kenapa Harus MOM?
Anda tak kan menyesal hire photog from MOM. The best product I ever see.. Serious. Bukan nak ampu, tapi  memang betul. Hasil daripada photog-photog MOM memang SUPERB! Contohnya,

Majis pernikahan dan Resepsi Ally Iskandar & Farah Lee


 

Yang terbaru, Yusry & Lisa Surihani 
 

 
 Artis pun gune khidmat photog MOM wa cakap lu... 

Pakej yang disediakan 

RM1388/EVENT/SENIOR PACKAGE
RM2000/EVENT/PRINCIPLE PACKAGE
1 EVENT COVERAGE
1 ALBUM
UNLIMITED SHOOT
UNLIMITED IMAGE IN DVD
FREE 30 MINUTES POTRAITURE RIGHT AFTER EVENT

 Wedding of course lah..

  Untuk Pre- wedding pun ada






NICE & CREATIVE SHOOT
Itulah yang paling susah nak dapat.
Photog MOM memang antara yang kreatif dalam mempelbagaikan angle2 shoot yang menarik and daBOOM..!!

Untuk melihat hasil-hasil kerja kreatif photog MOM, layari Official Facebook MOM di,
klik "LIKE"
dan anda boleh melihat sendiri hasilnya..

Hubungi MOM untuk tempahan dan sebarang pertanyaan di,

 +60391710707 for appointment
sms number on +60163509215 
email your event complete details on inquiry@ministryofmoment.com

ATAU 

Ministry Of Moment
Level 8, Retail Office Block,
Pavilion KL,
168, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur


Ministry Of Moment Studio
6-3A, Velodrome Biz Park,
Jalan Dataran Velodrome,
Bandar Tun Razak,
56000 Kuala Lumpur 









Sunday, March 18, 2012

.: Hulala IART :.

Location: Precint 2, 4th International Hot Air Ballon Festival
Photog: Credit to Bert

Salam and have a good day guys. Photoblog again! Hahaha.. Just want to share the engineer-to-be-sweet-memory. Praise to Allah SWT for giving me an opportunity to go through this beautiful moment I ever have. Friendship is nothing without redha from Him..

=)



 EEuuwww..!!




Every moments is too precious. I don't care with any "beautiful voices"  that always banggg!! my ears...

p/s: High school is tough enough without a pleasure from You. Thank you Allah.


Tuesday, February 7, 2012

.: Saya Dapat ni..!! Yeaayy... Awak ada? :.


Salam.. selamat petang semua.. Ngeee..
[senyum3]
Yela,yela.. saya nak bagitaw la ni..
Tadaaa.. Mama En Teddy kasi..



Saya sangat suka sebab ianya adalah warna kegemaran saya iaitu,

PINK
&
PURPLE

okay, Over sangat tu! Haha..
Time kasih manyak3.


p/s:  Tak boleh pakai selipar bila bawak menda ni.. Nanti org cakap satu set.. Hahahaha



.: Super Sweet Triple Birthday! :.

Salam dan selamat pagi semua...![ceria semacam je bunyi] Hahaha.. Sempena public holiday Maulidurasul dan Thaipusam, saya pulang ke hometown.. Yeeehuuu...! Dapat jumpa kesayangan2 sekalian.. tapi cuti ni, tidak pulang dengan tangan kosong, sebaliknya terisi dengan kenangan[ceewaahh..ayat xley blah] Hak3..


Presenting..!!
Selamat Hari Lahir yang ke-22 buat rakan-rakan tersayang..
Atie, Iela, and Shafiq.
Semoga hidup kalian sentiasa dilindungi dan dilimpahi rahmat-Nya.. Dan semoga ukhuwah yang terjalin kekal sampai bila2..Ukhuwah Fillah..


Inilah birthday cake sempena Birthday Mereka3 bertiga.. Ngeee..


 This time semua ceria2 lagi sebab tak tahu nak kena mandi denan tepung dan telur.. hahaha.. Meleret je senyum. Dan tak tahu target bukannya sorang tapi sebenarnya adalah TIGA orang. Sila jangan marah Cik Atie sebab saya tak cakap yang anda adalah target kami juga.. Har3..

Newly Weds pun ada. Terima kasih Mat and Aton sebab sudi join jugak..

Owhhh.. Happy sungguh mereka bertiga.. Mereka adalah MAIN TARGET.. Tak sedar kejap lagi nak kena bertepung telur.. Hak3.. 



Main Target! Everybody ingat Iela ja yg jadi target, padahal..Kah3...

Shafiq, Dak-Selekeh-yang-rancang, Atie, Nort, Iela and Rozaidi...
  shafiq, aku xtaw apsal pic ni gmbaq hg blurrr..

At the end of the celebration, nah..!! Hamekk.. Sume kena tepung ngan telur.. Mintak maaf banyak2 ye bt anda bertiga.. Hahahaha.. Pakai baju cantik2, last kena prank..kekeke.[Nampak x sy sangat selekeh ? Sebab tak nak basuh baju dengan beria-ria sangat bila dh kena prank...Hak3.. Sorry guys!! Hahahaha..]

Pastu, last target adalah Atie.. Sebab dia telah melarikan diri, kami terpaksa menepung telurkan dia dengan sepuas hati dan seteruknya..Hahahaha [jahat gila..] Terpaksa berlakon suruh dia snap pic kitaorang.. Last2, Kebabooomm...Ketepeeeekkkk..!! Hahahahaha...

Bukan setakat kami ja yang kena mandi, kereta pun kena mandi.. On the way balik terus pg cuci kereta drive through punya.. Sebab Iela bawak kereta abah..


p/s: They are my sweetheart!!



Saturday, January 21, 2012

.: Berjaya Hills Bukit Tinggi, Pahang With Them! (Part 1) :.

Salam and selamat pagi semua.. pagi ni sangat excited nak berphotobelog dengan anda2 semua.. Ngee.. Semalam saya bersama-sama  mereka telah ke Berjaya Hills Bukit Tinggi, Pahang. Even it just a short trip, but sangat memorable.. I do loves all of you so much! [Confirm Farizah dah nak termutah..Hak3]

 Sebenarnya tak rancang pun nak pergi situ. Malam semalam masa kat rumah sewa Ieka, baru plan nak pergi..Actually ,kat Bukit Tinggi tu sebenarnya resort.. Just like Genting Highlands tapi takde theme park. A lot of  hotels and restaurants. 


 From left, Ieka, Me, Farizah, Cik Intan, Ayu, Yaya & Halijah


  FYI, colourful buildings ni sebenarnya kat Colmar Tropicale. Since, mereka2 semua sampai awal except saya dan En Teddy, mereka ke Japanese Village dulu.. So I missed to go there. Tapi, diorang kata tak best sangat pun.

Really adore with the view!


Nice kan buildings kat sini!


Bila dah masuk je, rase macam bukan kat Malaysia..[Haha..Over!]


Ada swan..Comel2..
Kat sini sempat bergambar dengan swan2 putih lagi cumeyl dan cute macam saya #perasan. Hak3

Like!


Habiskan masa lebih kurang sejam kat situ before go down. lebih kurang pukul 6 ptg masa tu. Then singgah rehat and solat at nearest R&R, Genting Sempah.. 

to be continue..