Tuesday, December 28, 2010

.: Preparation EGL Esok :.

Salam semua. Hari ni pun nak membebel jugak. Tapi, ni semua pasal saya kita..Haha.. Okay2, sebenarnya saya terpaksa balik awal seminggu. Start sem baru kan minggu depan.. Ini kerana sangat gatal2 nak pergi hiking.. Bosan kat rumah sebenarnya..Pagi tadi keluar je JJ Wangsa Maju untuk beli apa2 yang patut dengan 3 orang minah neh..[Eh, Cik Hot2 Drum tak de dalam gambar la pulak..!]



Okay, agak2 muka Ayu tu macam Encik hippo tu tak? Macam kan? Sejibik kan?.  Kan Cik Yaya kan? Haha..


Saya memang pantang betol tengok menda cumeyl2 neh.. Seyes.. Geram.. Nak beli..!!!! Tapi, dah pokai masa ni.. Dah macam2 beli + makan.. Hahaha Makan memang tak lupa.. Dalam kitaorang dok seronok2 shopping tu, tak sedar dah pukul 2 ptg.. Haish.. Cepat2 rushing balik KSJ(Kolej). Kena pack makanan kat surau. Dah siap solat zohor, kerja basuh membasuh, cuci mencuci ayam pun bermula.. Nak wat BBQ katanya... Lalalala.. Membebel-bebel dah ni.. Haish.. Eh, memang nak bebel pun. Kan tadi dah bagitau awal2.. Haha

Ini dia Cik Ayu a.k.a Cik Hippo.. Muahahaha... Cuci jangan tak cuci!

Camwhore bersama Cik Lily sebentar selepas taklimat pukul 9.00 malam tadi.. Muahahaha..

Dah2.. Mentang2 lah ko dah siap packing barang, nak jugak bebel2 panjang kat sini.. Orang dah nyampah nak baca taw tak..!

p/s: Tak dapat nak update 2-3 hari sebab nak pergi hikinh kat Gunung Ledang dengan gang JURUTEK UTMKL.. Babai!

Monday, December 27, 2010

.: Kenduri-Kendara :.

Salam. Hai2 semua.. Dah lama tak membebel panjang kan? Asik post entri bergambar je.. kan? kan? kan?
Cuti sem ni apa lagi nak buat.. Kenduri Kahwin lah.. bukan saya kahwin,k.. Orang lain punya kenduri kahwin lah.. Sepanjang cuti sem ni, ada dua sepupu saya yang kahwin.. Sorang sebelah mak, and sorang lagi sebelah ayah..
SEBELAH AYAH
Abg Zun & Kak Farah


 SEBELAH MAK
Bang Cik Jab & Kak Cik Hidayah

Okay, yang tengah tunggu turn sila bersedia.. Dah nak masuk tahun baru dah ni.. Umur pun dah nak kena +1.. Haa... Saya baru je nak layak jadi pengundi.. Eh, eh, apa kaitan??

Sunday, December 26, 2010

.: I Will Miss Them :.

Hari ni dah balik KL.. So bermakna kena tinggalkan rumah lagi.. Ohh.. *Nada sedih di situ..
Bila tinggalkan rumah, so maknanya kena jugak tinggalkan mereka berdua yang tercinta..

Cik Mak & Encik Ayah

No need to cover ur face! huh..

Itu adik saya yg paling gediks! Tinggal dia aje kat umah dengan my parents..

Thursday, December 23, 2010

Saturday, December 18, 2010

.: Lenggang Mak Limah :.

Punya la khusyuk Si Bedah ni online. Sampai mak nye, Mak Limah yang baru masuk dapur pun dia tak sedar.. Haish..

Mak Limah : Oii.. Bedah! Online je keje kau.. Tengah masak ni pun kau boleh online lagi?

Bedah : Alaa.. 2 in 1 la mak.. Bukan senang nak buat..

Mak Limah : Hangus ikan ni karang, kau makan sampai habis..

Bedah : Tak kan hangus lah mak.. Orang dah set dah.. setiap 2 minit orang bangun pegi masak n tengok ikan tu..

Mak Limah : Nanti tak pasal2 kau berlaki tua..

Bedah : Haaa??! Tu yang nyanyi kat dapur la mak..

Mak Limah : Sama jelah.. Hangus jugak!

Bedah berlari2 anak tengok ikan yang hangus..

Friday, December 17, 2010

.: Si GedikS :.

Tengah aku syok2 main Java Game kat handphone, tetiba adik manis aku yang paling kecil datang nyendeng2.

Adik : Kakak, adik gedik ke?

Aku : Haah..
[sambil sibuk main game kat handphone]

Adik : Antara adik ngan Angah, Sape lagi gedik?

Aku : Mestilah ADIK!

Adik : Ya ka..
[Terus nyanyi lagu Malam Pesta Muda Mudi gaya Saloma.. Okay.. kau memang GEDIKs! Tak bolah blah btol la..]

.: Kalau Berpacaran.. Lalalal :.

Kalau Berpacaran
Ana Raffali & Sohaimi Mior Hassan

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2x

Lalalala.. Okay, dah2.. Stop.. Jangan nyanyi lagi dah.. SUMBANG! hahaha..

Thursday, December 16, 2010

.: Nak pergi jalan2! :.


Saya busan di rumah
Sape nak ajak saya keluar?
Sila angkat tangan..!!

Okay2..
Jom..
Awak belanje yer!
Hahaha..
*dush3 
*Sepak laju

Wednesday, December 15, 2010

.: Tension, Kenapa Tak Ada Shrek Malam Ni?!! :.

ohh.. Ada2.. lambat btol nak start! Errghh....!!!

Pic yg xder kaitan

Waiting..
waiting
Waiting lagi..


p/s: Encik Teddy baru abis kelas.. So, tak dapat nak mesej dia sebab dia mesti penat.. Sweet dream ,okay!

.: Apa nak buat? :.

Sekali lagi berphoto blog.. Aiseyh..Ni bukan sekali, dah banyak kali.. Hahaha.. Tak sabar nak wat HDR pics..Ika cepat ajar! Encik Teddy, jom beli DSLR..! Ehehehe..

~*******~
Lokasi: Sekitar Kampung Pulau Maharaja, Jitra

Birunye..

Depan umah..

Betik Rambai..

Cantiknye langit.

Sawah padi menghijau..

Awan senja..


Okay, cukup2.. Mahu menonton TV bersama adik2.. Babai!

Monday, December 13, 2010

.: Syok nye dapat beli-belah Shawl mcm nurulain888 :.

Salam semua. Hai2.. Selamat petang! Selamat minum teh dan kopi bersama biskut kering..Opps! [Membebel plaks!] Tengah berbelog walking tadi sy pg lah kat blog page Kak Nurul Ain.. Wahhhh… Banyaknya koleksi shawl dia.. Kagum sebentar! Hahaha.. Semuanya cantik2 belaka. Pandai Kak Nurul Ain pilih! [boleh ke panggil mcm tu?] Sila klik2 kat SINI nak tengok Kak Nurul Ain punya koleksi,k!


Pernahlah sebelum raya Aidiladha hari tu temankan Encik Teddy beli barang2 dia before balik cuti. Bukan beli barang2 untuk persiapan hari raya, tapi persiapan untuk dia pergi sambung belajar.. Ehehe.. Alang2 dah kat Jalan TAR tuh, apa lagi.. Ada juga 2,3 helai yg sy borong.. Ehehe.. Thanks to Encik Teddy belikan 3 helai shawl dan 2 inner. Nak beli sendiri actually, tapi beria-ria dia tak kasi sy keluarkan duit.. Haish…

[Jumpe pic kat dlm folder]

Nak tengok?

Tak nak tunjuk.. Sebab sy punya shawl biasa2 saja.. Tak secantik Kak Ain punya.. Sebab sy jarang2 jugak pakai shawl. Kadang2 je.Kalau pergi kuliah, ohh memang jarang nak pakai… sebab malas nak bersiap-siap bagai.. Ala kadar je pergi kelas. Nak tunjuk kat sape? Setakat nak pergi kelas 2-3 jam sehari.. Tak payah nak siap2 bagai.. Kat kelas tu walaupun sy sorang je bunga.. Muahaha.. Yang lain kumbang dan kambeng jantan.. Muahaha..

Nak tengok?


Nak ke?

Betol ke nak tengok?

Sanggup ke nak tengok diaorang?

Tunggu next entri lah, ye! Ehehehe..


Baiklah.. sy nak sambung baca novel lah.. Ehehe.. Babai semua!


Sunday, December 12, 2010

.: Momoshi Lari Dari Rumah T_T :.

Bangun tido je tahu2 adik tecik sy bgtaw, Momoshi hilang! Huwaaaaaa…!!!! Momo [nama pendek Momoshi..] keluar dari akuarium yang tak besar, and tak berapa kecil ,melalui lubang petak yg kat atas tu. Momo tolak2 penutup transparent tu, and then lari..!!! Huhuhu..



Misi mencari Momo bermula. We all satu umah mencari2 Momo sekeliling ruang rumah.. But sampai hari ni, bayang Momo pun tak nampak.. Huhu.. sedey2.. Momo.. cepat la balik...

Saturday, December 11, 2010

.: Award daripada Cik Syufaa! :.

Sori Cik Syufaa.. Lambat cket nak post pasal award ni. Internet kat umah slow. So, keinginan untuk online pun kadang2 terbantut. Huhu.. Btw, thanks to Cik Syufaa kerana bagi award tu.. Actually ada 2 award yg Cik Syufaa kasi.. Kite wat satu hari ni.. Esok kite wat lg satu,k!



 Sape hero korang ?  
Encik Ayah!

 Feveret band korang ?
 Emm..Emm.. Banyak..!

 Korang suke kaler ape ? 
Pink, Purple & Blue

 Feveret fruit korang ? 
Papaya!

 Kena tag 5 orang 
 IelaFadila, Mimie, Kak Zana

p/s: Tak sempat nak wat link2. Huhu.. Internet... silalah laju..

.: Menang Contest Lah! :.

Salam. Hai2 semua.. Ehehee.. Senyum lebar sebab menang tempat ke-3 contest.. Terima kasih kepada penganjur contest, Aretikz dan pengadil kedua, Keen! Walaupun terasa hasil nukilan untuk contest tu tidaklah seberapa pun.. Biasa2 sahaja.. Mungkin ada hasil2 penulisan blogger yg lebih menarik dan tertarik utk dibaca.. Apa2 pun, thanks a lot! Nanti kalau nak wat contest lagi, gtaw sy ek! Ehehe..

Terima kasih juga yg telah ucapkan tahniah. Sy xsempat nak balas satu2 ucapan anda.. Wat pengetahuan semua, sy berada di kampung halaman. Encik broadband tidak berfungsi fullspeed kerana pakcik Celcom belum lagi memperluaskan wilayahnya kepada 3G.. So kesimpulannya, my neighborhood ni bukan Celcom territory.. [Membebel je keke nya...]

p/s: Nak post entri pon kena fikir banyak kali.. Ehehehe

Thursday, December 9, 2010

.: Hamster Oh Hamster :.

Okay, update saya selepas ni pastinya pasal Momoshi.. Ekekeke.. My Hamster lah!

Sangat teruja tengok Momoshi..Tido.. Makan...

Ohh..!! Cute nyup!


Okay2, sudah2.. pasal hamster dah habis.. Tengah menati debaran contest yang dianjurkan oleh Aretikz.. Ohhh.. Nebes3..

Sunday, December 5, 2010

.: Lina Birthday Contest :.

Baru jew post entri baru, tahu2 Lily dah tag contest.. Muahaha.. Credit to Cik Lily!

Ni pic yang dipertaruhkan*wink*wink
contest apakah ini? Hehehehe.. Haaaa... Mari baca:

-Be Lina Jalil follower.Memudah kan you all nak tahu bila lina announce winner [be my follower jugak lah.. ehehe.. boleyh x Lina]
-This contest about picture..so show picture yang you all rasa cool, cantik,comel, handsome, unik or anything yang boleh tarik perhatian juri..(you become a model or you become a photographer)tak kesah..yg penting gambar tu you all punya k :)
-Tag 3 orang
-Tinggalkan link entry kat comment
-Tajuk entry Lina Birthday contest
-Letak Banner contest ni kat sidebar tapi kalau taknak letak pon tak pe :)
Hadiahnye: *wink*wink

Winner - RM 50.00
First runner up - RM 30.00
Second Runner Up - RM 20.00
*Most like picture - Header design by Shafiq ezhan


nak tag:

Jangan lupa like nanti kat sini taw: LIKE dkt my pic kat SINI

.: Sungguh Tenang Redup Matanya ; Rayyan :.

Memang dah jadi hobi pulak berphoto blog akhir2 ini.. Every post mesti ada gambar.. Model hari ni, my nephew.. Ahmad Rayyan.. Pic ni diambil masa on the way balik dari Bandar Baru Bangi ke Utara Semenanjung. [Ehehe.. Balik kampunglah! Haish..]

Yesh3!

Ohh.. Bestnye.. Ummi dah tukar diaper..

Aaaghhiii..!

p/s: Rayyan: Mak yong ni asik ambek gambar jew..  Mcm artis la pulaks!.. Ehehehe..

Saturday, December 4, 2010

.: Ministry of Moment: Just Like Contest! :.

Salam.. Hai2 semua.. Tadi dapat contest invitation daripada Roe233. Ehehe.. Thnks yurp!! Apa lagi.. Amek laptop and start la.. Muahahaha...[Okay, ni bukan terlebih rajin.k]



Shafiq Akmal or famously known as Sapex from Ministry of Moment, who is also my official wedding photographer  has kindly offered to give away FREE photography package worth RM2,000 (inclusive of an album) to one lucky blogger.

Not only that, 2 of you could also win 30% off for any photography package you choose! (That’s A LOT man!) Even I tak de lah nak kawen lagi.. Uhuhuk... Tapi nak join jugak.. Mane la taw...*Ehem


All you have to do is:

1. Search for MINISTRY OF MOMENT page in Facebook and click “Like”.
2. Go to ‘Photos’ and find a folder named ‘Contest’.
3. Pick one picture that you like from the folder and write a creative entry in your blog with the title; Ministry of Moment : Just Like contest and tell us why do you like that picture.
4. Under the picture, type; source: Ministry of Moment with link http://www.ministryofmoment.com/


Why I Love This Picture?


Walaupun gambar ni nampak simple, tapi it was such a meaningful picture. Why? It shows a thousand hopes of a woman. Yes! To have a better life. To achieve  as many as she can. To tell the people that they can do everything even of a man side works. And the most important, woman is a hero. 

"Disebalik kejayaan seorang lelaki kerana adanya seorang wanita"

* Lalalala..[apa aku merepek ni weyh?]

Friday, December 3, 2010

.: Sunset Di Tengah Kota :.

On my way back to Bandar Baru Bangi petang tadi, sempat juga snap2 beberapa gambar dari tingkap kereta. Ehehee.. Ini semua gara2 terperangkap dalam traffic jam..  Takpe2, tak busan sangat pun.. Keluarkan handphone, and snap pics.. Muahahaha..






Gambar2 yg kat atas ni di snap di beberapa lokasi sepanjang Jalan Tun Razak dan beberapa lokasi yg tidak diketahui [ahahaha...]

Okay, nak tido dah.. Sangat ngantuk..
Babai

.: Final Exam dah Habis!

Salam semua.. Ohhh... Sangat teruja.. FINAL EXAM semester ni dah habis.. Yeaayyy!!!!
Mood tersangat baik.. Tak sabar nak balik to my-home- sweet-home!!


Inilah penangan minggu exam yang sangat lame.. ;-P
Selamat bercuti semua.
Babai..

p/s: Cuti tak sampai sebulan pun.. Ohh...


Thursday, December 2, 2010

.: BPM 2010 Setanding ABPBH tak? :.

Demam Blog Pilihan Malaysia sudah bermula.. Tak mustahil satu hari nanti BPM akan direalisasikan di kaca televisyen.. Blogger2 akan setanding dengan artis2 popular seperti Datuk Siti Nurhaliza,Saiful Apek, Nabil Ahmad and etc. Hadiah juga kalau boleh nak grand2 macam ABPBH juga. Paling kurang pun hadiah melancong ke Paris ke... Venice ke.. Seoul ke..[Mak aii... Demand sungguh!]


Kepada yg masih belun menunaikan tanggungjawab sebagai blogger, sila2 lah berbuat demikian kerana mengundi adalah satu tanggungjawab [aiseyh.. macam calon politik plak.. Pegawai SPR pun ada gak.. Ahahaha]

Penganjur BPM tak musahil satu hari nanti setanding dengan Berita Harian.. Who know rite? BPM ni dianjurkan oleh blogger jugak [of course lah!] Yes, Azman Roslan


Nanti2! undi bukan kat situ lah... kat sini:


Shortlist blog pilihan dah keluar..
Selamat Mengundi!


.: General Setan Sudah Mula Mengganas :.



ohh... Kenapa mata dah nak tertutup ni... Sila jangan tergoda dengan general2 setan ni.. Ohh... Aku mohon perlindungan daripada-Mu..

Wednesday, December 1, 2010

.: かわいい :.





All I know, I just want to cubit2 her pipi sampai nanges2.. serious.. Macam muka Baby Japan.. Her mother married with a Chinese Muslim. Congrats Auntie Ellis.. Elysha is really really cute!  
Want a baby like Elysha? Hahaha.. married lah si mate sepet ala2 Jackie Chan.. [*wink*wink]

.: Cuti-cuti Exam; Sg. Tesong & Hot Spring, Sungkai:.

Salam. Okay, this one is not my plan. Serious.. Not mine... Ni semua gara2 dua orang classmates  dan seorang roomates yg sengal lagi mengong lagi best lagi emmm.eeemmm..Okay, enough! Hahaha.. This is what we call contingency plan [management ni, anak2..] Ye lah.. Contingency plan during a super duper longer final paper gap that really really really uninteresting! Hari Ahad kat Sg.Congkak. Hari Isnin kat Sungkai pulak. [bercuti-cuti exam btol!]

BBQ!

Yeah, yeah, berusaha! Muahaha..

Nampak tak air sungai yang deras lagi sejuk dan lagi mengujakan tu? Haaaa... apa lagi.. Saya terjun saje..  Lalala..Mereka2 masih lagi berusaha memanggang.. Saye? Makan jew.. Eh, eh, saya dah tolong hidupkan api, okay... So, your turn!

 Semua muka lapar..

Terpaksa berpayung semasa sesi panggang- memanggang sebab hujan turun mencurh-curah..


 Sosej and ayam. Choop! nak Chicken wing!

HOT SPRING

Pics at Hot Spring tak banyak sangat. Ada 2,3 keping je pada saya. Sebab saya malas nak bawak hp. nanti kena air.. Lingkup! Tengah tunggu Shafiq Arshad upload semua pic dari hp water resist nya.. Hahaha.. Cepat!


Say `Fekrie Gemok..` That`s why mulut masing2 muncung.. hahahaha

Balik rumah Cik Roomate Saya, makan2.. Dinner yg sangat best.. Tak ada pic, tapi nak cakap jugak lauk-pauk yg her mum n sis masak.. Sebab saya makan dengan lahapnya..Wahahaha..

- Nasi putih[of course la..]
- Sambal Kicap [Marvelous!] 
-Jantung pisang rebus [ohh.. I adore it so much!]
-Udang goreng tepung
-Sayur Campur
- Sup ayam

[Dah2... ko kalau pasal makan... bukan maen...] Credit to Cik Roomate Saya and her family yg sangat best! Ehahaha..

p/s: Sorry yurp, pics tak berape shanteek sangat.. camera hp yg 2.0 megapixel je mampu...