Thursday, March 24, 2011

.: Shara Bunga Punye! :.


second trial!

Sape lagi nak?!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ZZzzzZZzzz

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Babai



Wednesday, March 23, 2011

.: Orang berDoodle Aku pun nak berDoodle.. Haish.. Dahla Buruk:.

First Doodle untuk Roomate saya!
Okay, memang buruk..
Saya tahu.. 
Mengaku.. Huhu..

.: Contest Blog Paling Simple :.




SIMPLE

Sila
Ingat
Macamana
Pintu
Library
Enlarged

*Sangat mengarut! Maklumlah final dah nak dekat.. Hahaha


TAG



Tarikh tutup 31 Mac 2011
Sila klik link kat bawah banner untuk maklumat lanjut.

Monday, March 21, 2011

.:Anggunnya Wanita Berhijab Contest :.


Klik banner untuk ke Blog CikYuz




HADIAH MENARIK MENANTI ANDA :
TEMPAT PERTAMA - sehelai selendang, brooch tudung (cikyuz buat sendiri) & topup RM10
TEMPAT KEDUA - brooch tudung ( cikyuz buat sendiri) & topup RM10
TEMPAT KETIGA - topup RM10


TARIKH TUTUP CONTEST : hujung bulan Mac 2011

Saya Dan Hijab


Sejarah Pembabitan

Tak adalah bersejarah sangat pun. Saya mula bertudung sejak sekolah rendah. Dan Alhamdulillah masih bertudung hingga sekarang. Mungkin keadaan persekitaran dan latar belakang keluarga menyebabkan saya diberi didikan awal untuk bertudung.. 

Kenapa Bertudung?

Sudah pastilah  disebabkan tuntutan agama. Ehee.. Saya lebih selesa mengenakan tudung bergaya ringkas. Tidak terlalu menarik perhatian mata yang memandang dan mahu kelihatan biasa2 sahaja dikalangan orang ramai.. =)


Tag




Binnabil Huda - Unique feat In-Team

Tajuk Nasyid : Binnabil Huda ( بالنّبى الهدى )
Artis : Unique feat Inteam
Album : Nur Muhammad


بالنّبى الهدى يا رسول السلام
ويا مرسلا رحمة لّلأنام
عليك الصّلاة عليك السلام
وصحبك والتّابعين الكرام

بالنّبى الهدى نحن جند الهدى
سنبقى على العهد طول المدى
بذّلنا الدّما وارتضينا الرّدى
لنشر الهدى يا رسول السلام

يا مصطفى رسول الله
يا سندي يا سيّدى
صلّوا

اللّهمّ صلّ وسلّم على سيّدنا محمّد وآله محمّد
اللّهمّ صلّ وسلّم على سيّدنا محمّد وصحبه محمّد

يا شفيعى خذ بيدى
يا رسول الله حبيب الله
هو الهادى البشير
صلّوا

شفيعنا شفيعنا شفيعنا شفيعنا
رسول الله حبيب الله نبى الله صفى الله
رسول الله


Friday, March 18, 2011

Monday, March 14, 2011

.: Near to Give Up :.

Salam.
Little bit tired and uncomfortable with the surrounding condition.
Caught in between unsolved - and - unrealistic - thing.
Do I need to think literally and solve it slowly?
Or just ignore?

Boost  me with superman powerrr!!!

Sunday, March 13, 2011

.: Golek2 Bersama Rayyan & Furqan :.

Salam. Selamat temgah hari. Berphoto belog ye tengah hari ni.. eheee.. Pics si kecik cute + bambam 
 Rayyan dan Furqan memenuhi ruang blogpage saya! Yeehuuuu!!!

Mata dah ngantuk..

Ni dah tido.. Saya pun tetido sekali.. Pastu Ummi kata Ummi siap sempat snap pic Makyong dengan Rayyan tido.. Ampes la Ummi..!

Si Furqan sangat aktif.. Tak suka makan nasi.. Nak susu jew..

Okay, perbandingan yang baik. A giraffe VS Furqan!

Eeeuuwwww.. Mandi time..!! Kuak lentang ye Furqan! Hahahaha

Stress dah hilang sikit.. Dah bersemangat semula nak sambung mood study.. Yeaayyyy!!! Ummi Rayyan & Furqan tengah masak kat dapur.. wehuuu.. bau nye.. Marvelus! Makyong?!!! Alaa.. tak nampak ke ni... Makyong tengah update belog pics awak2 berdua.. Eheee...

ok.. Babai

.

Thursday, March 10, 2011

.: Naikkan Trafic Blog... Jom Try!! :.

salam.. hai2.. selamat pagi.. berbelog walking tadi.. so terjumpe benda ni.. eheee.. Mri cuba!

Cara2 nya

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda


1. matdin

2. MSR @Blogger

3. tengku nizam

4. mizz shizu

5. Myself V3 Me &

6. Blog Hanz

7. BeMie's WoRLd

8. Farah Shafiqah

9. Qila Razak

10. CekLa

11. Miss Yaty

12. Magrib menjelma

13. IrfanzBlog

14. Magical Me

15.Nailofarhazirah

PERATURAN!!!


1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

>> urutan yg perlu anda buat










9. CekLa






15. Blog anda!



4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

Monday, March 7, 2011

.: Merah Itu Cinta :.


Cinta itu luas..
Cinta itu indah..

Susah untuk dimengerti
Usah jauh dari cinta

kerana cinta itu dimana-mana
usah mudah menolak cinta
sudah pasti cinta itu ada

mulut tak bisa bicara
tapi hati pandai berkata

mata mampu membaca segala rasa
kerana cinta 
bukan direka..
Merah Itu Cinta..!

p/s: Sila jangan keliru dengan perasaan anda pada dia.. Beri peluang pada hati untuk memilih cinta yang pasti.. Bukan kerana simpati, tapi tulus dari hati.. Merah Itu Cinta..! Kepada kamu, sila percaya dengan perasaan sendiri.. Jangan lukakan hati sendiri.. Peacee!!



Sunday, March 6, 2011

.: My 17th @ 21th Birthday (part 4) & Superbb Friendship Vacation !! :.

Salam.. Hai2.. Selamat pagi! Petang semalam baru balik dari Port Dickson. Uhuhuhu.. Penat.. Tapi menggagahkan diri jugak nak update.. Eheee.. Bertolak hari Sabtu pagi ke sana. menginap di Hotel Sri Pena di Pantai Teluk Kemang.. Murah and besh hotel tu!

Baru sampai..
[dari kiri: Ayu, Fairuz, Wani, Cik Ika, Lily, Cik Ana, n Cik Nailo.. Cik Syufaa kemerawomen ye!]

Dah check in.. pantang jumpe cermin besar.. 

Sila lempang laju2
>>Dush3!!

Habis sesi pagi dan tengah hari, merangkak pula ke sesi petang.. Eheee.. Selepas solat dan makan tengah hari, kami bergerak ke pantai.. Just behind the hotel.

Tolong la jangan asik wat peaceee jeww!!

See, See! 

Perjalanan masih jauh...

Kalau wat header blog ok tak?

I Love You my dear friends!!

The best part of our holiday..
[okay, saya kena lagi!]

Tak tawla gaya apa ni..[Talk to da hand, maybe]
Ini gaya sebelum saya dan Wani ditolak ke laut! 

The cake! 
[pic agak over expose.. Sila maafkan saya..]

Cake! Euwwww...

Lepas je potong kek n birthday song terus kena hentam dengan telur and tepug.. Terima kasih Lily,Cik Ana, and Cik Syufaa kerana berbesar hati mengetuk telur di kepala saya.. Hahaha

Tepung berterbangan...

Muka xpuas hati..
Dalam hati [Siap la korang..]
But still sempat angkat peace. Xbleyh blah.. Hakhakhak

Anak itek tokwi mandi dalam laut.. lalalalalalla

Drama, drama, drama..
kalah Pilih Kasih kat TV2 tu.. Haish..

The end of the telur + tepung + laut + water colour party!
[Gaya nak tension..]
Eeeee..

Malam itu berakhir dengan ketiduran kenyenyakan oleh semua..
Esoknya, masih lagi sempat bersiar-siar kat tepi pantai..
Okay sila jangan tegur kulit saya jika nampak tanned..

Dah dapat eskrem pun muka nak sedeyh lagi..
xfaham lah!

Ais ni lah! 

5 posenn..!!




Actually banyak lagi pics nak diletakkan.. Tapi, malas nak upload.. Haha.. Sila jangan marah.. But, maybe Cik Syufaa, Cik Ika, Cik Ana or etc will update kat blogpage mereka juge!

P/s: Thx untuk semua kerana sanggup berhempas pulas nak wat vacation ni,, Really appreciate!! Terima kasih tak terhingga untuk sambutan hari lahir saya dan Wani.. Thx for the cake! Dan tak lupa juga menjadi seperti sotong2 yg dijemur di tepi pantai apabila dipelawa mencuba sukan air extreme STORM tu bersama2 Cik Ana, Lili and Wani!! Sumpah Best gila! Untuk roomate terchenta, Cik Ika, terima kasih selamatkan sweater kesayangan drpd tepung and telur.. Hahaha.. Ayu, Ana, Syufaa, Fairuz and semua2 lah yang dah berusaha membestkan our vacation this year! Superbbbb..!!!

I LOVE YOU ALL!!
Muahhxx!!



Friday, March 4, 2011

.: Lalalala.. Study Bagai Nak Rak, tapi.. :.



Salam...
Hai2..
Minggu yang penuh dengan test sudah pun berlalu [tepuk2 tangan sambil senyum sampai telinge!]
Khamis ada 2 test and hampir2 nak jadi 3 test, but at last was postpone to Friday.. Syukur.. Alhamdulillah.. 
Memang sampai lunyai lah kalau nak ikutkan..
Letih badan and otak.. Bayngkan  3 test dalam masa satu hari..
Kalau bagi mereka2 yang genius tu okay laa..
But for me, yang biasa2 n suam2 kuku ni.. Jam la otak..
Hidung pun dah sok sek sok sek..
Badan pun kejap panas kejap normal..
[Sila lah sihat2 wahai badan..]

p/s: Mish Mak and Ayah! Huhu..