Monday, February 28, 2011

.: My 17th @ 21th Birthday (part 3) :.


*tet tet tet tet(bunyi message lah!)

Awak2.. tgk box awk..

Box?

Box lua bilik.. huhu..
berlari2 keluar bilik and terus tengok box! I mean message box kat luar bilik..

Waaa.. tq!
muke teruje sangat2..



Ni lah hadiah from Cik Syufaa..
Terima kasuh ye awak! Cuteeeee sangat frame ni..
Like!
Nampak tak ada tulis Cik Nailo & Cik Syufa kat pic tu? Eheee..



Sunday, February 27, 2011

.: My 17th @ 21th Birthday (part 2) :.

video

This is the sweetest things!
From Miss Ashee..
Sunny Buffalo. NY..
Love you so much, Dear!

Walaupun berjauhan, sentiase dekat di hati..[wallaweyh..]



Love you!


MUahhhhh30x!



.: Lintah Oh Lintah :.

Salam. Hai2 semua.. Selamat petang dan Selamat bersantai..[intro kn main lagi]
Malam tadi lepas makan burger, tak tahu nak buat apa lagi dah..
Last2, ni laa hasilnya..
Pergi lepak2 kat Uptown Danau Kota.. Cik Rumate kate nak beli jersey.. Cik Intan pulak, ikut ajelah..

Sy try bekam lintah!
Sila jangan EEEeeee... ye!
Sepak laju2 kang. hakhakhak..


Abg tu tengah amek lintah dari dalam balang untuk diletakkan kat muka sy! Hohoho..



Nampak tak? Nampak tak?
Ada rasa apa2 kat tekak?
[hakhakhak]



Kalau nak buat bekam lintah ni, make sure atasi ke-geli-an anda terhadap makluk lembik2 lagi lembab2 ni.. hahaha..



Gumuk tak? Gumuk tak? Huwaaaa.. menderma darah lah sy malam ni...



Lepas lintah tu dah kenyang + gugumuk, abg tu sembur dengan something. Kalau tak silap dia kata Dettol solution.. Terus lintah tu muntahkan semula darah kat dalam badan die..



Tadi, terpaksalah turun ke Cafe dengan keadaan muka betampal-tampal dengan plaster.. See! See!

Kepada mereka2 yang mempunyai masalah resdung, kulit berjerawat, migrain, sakit2 badan, anda di alu2kan untuk mencuba kaedah bekam lintah. Serious.., tak sakit pun.. Tak rasa apa2 pun.. Cuma rase mcm gatal2 je sikit bila lintah2 tu tengah hisap darah..

p/s: Selamat mencube ye!





Friday, February 25, 2011

.: My 17th @ 21th Birthday :.

Salam. Hai2 semua.. dah tak sabar2 nak balik nak upload pics petang tadi banyak banyak banyak.. 
[sangat over!]

Malas nak tulis banyak2..[brape banyak BANYAK daaaa..]
Tengok pics jelah!



Sorry, pics punya kualiti kurang best..
But at least, I got touched by the moments..
Surprise from them..
Bawak En. Teddy dari Dungun,Terengganu hingga ke Wangsa Walk Mall..
[Macam manelah aku tak sayang korang weyyy!!!] 


okay.. mari potong kek..!! Terliur2...
Kena pakse nyanyi kat Song Box tu..
Elok2 aku dok melalak lagu Cinta Tiga Segi la... Baik2 Sayang laa.. Nampak muke En.Teddy, hilang suara.. Xbleyh nyanyi.. hakhakhak
Ada ke suruh aku nyanyi lagu Ella ngn Awie..?!!
[still kat Song Box, perasan tak agak gelap?]


eheheeeee..
[sila lempang pipi saya laju2]



I got the tee too..
thats tonite gonna be..
a good nite..lalalalala
[Gile tak sabar, belum balik lagi dah bukak present..]


Wahhhh...Terima kasih ye En. Teddy!
Itulah benda yang saya nak beli tapi tak beli2.. Setiap kali lalu depan TeeToo dgn Encik Teddy mesti saya curi2 pandang beg kat situ. Tah macam mana tah boleh terlepas cakap kat En. Teddy saya suka beg purple kat TeeToo..


Sekali.. Hamik ko Cik Nailo.. Terkejut kere + beruk + ungka.. hakhakhak
The bag that I really wish for ada kat depan mata...
Huwaaaaaa....
Terharu sangat...


Sila jangan pandang lame2..
scroll ke bawah..
cepat..
cepat..
[Sila lempang lagi sekali !]




p/s: Walaupun dah berpuluh-puluh plan korang buat [majority failed], akhirnye berjaya jugak .. Terima kasih MAKCIK2 VOGUE !! Thanks alot dear roommate & toiletmates terchenta,
 [Ieka, Zuhaili & Hidayah ]<-- mereka juga Blogger2 tegar!
 Bukan main korang gelakkan aku ptg tadi ye! Tidak lupa juga buat Cik Syufaa. Terime kasih awak!


Babai


.: The Precious Gift From Allah SWT :.

Salam. Sanah Helwah ya badani..
Syukran jazilan Ya Rabbii..

Terima kasih  padaMu tak terhingga kerana diberi kesempatan menikmati kehidupan sudah dua dekad..
Terima kasih dan syukur kerana masih memberi ruang dan peluang untuk aku meneruskan kehidupan disampaing orang2 tersayang. Sesungguhnya itulah hadiah yang paling bermakna dalam hidupku..

Semoga kehidupanku sentiasa diberkati dan diredhai Allah SWT..


p/s: Terima Kasih kepada yang wish dekat FB. Semoga doa anda semua dimakbulkan Allah SWT..


Wednesday, February 23, 2011

.: Cakap Banyak Pun Tak Guna :.




Cakap sikit2 dah la..
Cakap banyak2 nanti ada yang tak puas hati..
Ada yang terasa..
Ada yang tak kena..
Ada yang panas hati..
Ada yang pengsan jugak nanti bila saya cakap..
[GILER teruk kau!]


p/s: saya masih rasa bersalah.. Hari tu cakap xnak balik.. pastu cakap nak balik pulak.. Yang mana satu yang betul pun tak taw. Assignment bertimbun.. Projek pun on going. Sila jangan buat saya rasa bersalah lagi. sebab tak dapat nak peruntukan banyak masa untuk kamu..

Monday, February 21, 2011

.: My Birthday Contest :.



Salam. Selamat pagi. 
Contest! contest! contest!
Tergerak hati nak buat conrest..
Eheeee..
Bersempena my birthday, nak buat satu contest untuk korang semua...

Macam mana?

1. Copy banner dan letakkan kat post & sidebar. Jangan lupa linkkan ke post ni taw.. Supaya senang nak tahu update nanti.

2. Buat satu entri bertajuk "  Cik Nailo Birthday Contest "

3. kat dalam entri tu, sila mulakan dengan ayat yang saya kasi, dan lengkapkan cerita anda... Tak kisah la cerita dongeng ke.. cerita betul ke.. cerita lawak ke..cerita hantu ke.. asalkan menarik untuk dibaca tak payah panjang2 sangat pun tak pe.. Jangan lupa letak pic korang  pada entri  sebagai model cover majalah ye! Yang ni Wajib letak..


" Setelah ternampak gambar yang terpampang di muka hadapan majalah, ..........."


4. Follow lah my blog kalau rasa nak follow..Bukan syarat wajib .. ehehee..

5. Tag 2 orang untuk wat contest ni taw..


Hadiah?

Buat masa ni dah ada hadiah.. 2 voucher masuk ke Cosmo World, Time Square.. dan ada lagi hadiah kot.. Bergantung kepada penyertaan.. 

Tarikh tutup?

Seperti yang tertera pada banner. 

Apa2 persoalan sila ajukan ye!

Selamat bercontest!

Wednesday, February 16, 2011

.: I`m Hurting On The Inside :.





Too bad..
Please be honest to me..
I can be loyal..
But sometimes I can be skeptical..

.: Sukarelawan UTM Ke Segamat :.

Salamm.. Hai2.. Amek ko, 2 entri lagi hari ni.. Kira balas dendam la ni. Dah lame tak dapat nak online. Sangat berterima kasih pada Syafiqah kerana berbesar hati meminjamkan broadbandnya pada saya. Ini semua gara2 wifi kolej yang agak melampau sangat sewel!

Hari Ahad, 13Februari..

Kami dijangka sampai pukul 10.00 pagi. Atas sebab yang tak dapat dielakkan, kami sampai pukul 12.00 tgh hari. Kesian kat cikgu2 yang tungu kami kat SK Pogoh tu. Katanya pagi2 lagi dah bersiap sedia menunggu kami. Selepas taklimat ringkas dan pembahagian kumpulan, kami terus bergerak. Saya, Cik Lily dan 3 orang lagi sukarela nak tolong bersihkan rumah. Yang lain kat sekolah.

Dah sampai kat rumak Pakcik Lan.. Waaaahhh... Nampak? Nampak? Nampak tak ketebalan lumpur tu?

Apa lagi yang nak ditunggu.. Mulakan kerjaa!



Pokok getah kat sekeling rumah Pakcik Lan


Boot getah kuning kami! Ala2 PCK gitu..


Dah bersih! Nampak? Nampak?


SK Pogoh, Segamat. Ni la sekolah yang kami pergi.. Sila abaikan kanak2 dalam pic tu.. Ehee...



Manis berboot kuning! hahahhaa.. Cik Lily dan saya je yang pergi.. Senior yang lain melingkup atas katil.. Kejut tak nak bangun. Hahaha..


 Inilah Pakcik Lan.. Terima kasih memberikan kami pengalaman berboot kuning!

Tak dapat nak bersihkan semua bilik.. Masa terhad. kami offer diri untuk terus bersihkan, tapi Pakcik Lan tak kasi.. Sebab dia dah penat. Hehehe


Some toys..

Dah tak nak main air lagi.. Tadi dah mandi wangi2.. Sebab lumpur penuh kat baju and seluar.. Bau pun boleh tahan..



Haza kursiyyun..

Sampai KSJ pukul 10.30 malam. Terus tido sampai roomate masuk bilik pun tak sedar. Esoknya bangun lambat untuk pergi kelas. Ohh.. Nasib baik En Saiful masuk lambat! Thx God!



p/s: Next misi, ke Muar.. kalau tak busy, InsyaAllah akan ikut jugak! Kawan2 yang tak dapat join hari tu, cepat kasi nama bila dah kuar iklan nanti.. Jangan bersemangat  nak bagi nama je, last2 tak ikut.. Makesure rela hati nak pergi tolong, jangan halang orang lain nak turut serta.. Ikhlaskan hati.. Peacee..!!!

.: Cosmo World with Saleha Sazli! :.

Salam.. Dah 2,3 hari tak update blog.. Hohhhohooh..[perlu ke?!] I got a message from Salehah Sazli, she just  came back from Alexandria last week. Lama sangat tak jumpa. So sangat excited bila nak jumpa.. Ohh... Make a plan for our meeting.. And that day come.... On Saturday 12th Feb, 11.00am -6.00pm..


Tak sangka pulak si Sal ni betol2 ajak saya masuk Cosmo World. Sampai je kat Time Square tu, terus dia tarik tangan saya masuk CM.. I keep asking her for several time.. Are you sure nak masuk CM? 



Itu dia.. Si kecik comel dengan badut terchinta.. Hahaha..Dah masuk, simpan beg kat dalam locker, terus main.. Baru satu game, dah dizzy.. uuhhh.. Lepas cuba game yang berpusing 360 degree, saya terus muntah2.. Hahaha..


Lepas makan terus masuk bahagian kanak2 pulak.. Dah tak sanggup nak berpusing-pusing lagi.. Pening! Hahaha..


Kat atas train kanak2.. Ada 2 train.. Dua-dua kitaorang naik. Hahaha..



No Caption


Sumpah.. saya takut gila dengan benda ni.. DNA Mixer.. Sangat extreme.. Huhu..Sal, jangan ajak your sis ni naik lagi benda macam ni.. 


Dah penat makan2.. Jalan kat bahagian bawah, we all jalan2 kat bahagian kanak2 pulak.. Heeee..


Comel kan? comel kan?



p/s: kalau ada bf yang nak ajak gf die pergi CM ( or vise versa) , sila pastikan gf (or bf) anda tak takut tinggi dan 360 degree  turning.. kalau tak, serious rugi.. sebab game sangat extreme.. Rugi jew kalau masuk tapi tak try all the games..(^_^)


Friday, February 11, 2011

.: Selendangsholic Tralalala 4 :.

Salam.. Mai2..! New stock..
Selamat bershopping.. Ngeeee~

RM12
(Tak termasuk postage)
Jenis: Jorjet
Kain Jorjet ni best.. Tebal and little bit shinny.. 

RM10
(Tak termasuk postage)
Jenis kain: Pashmina.. 

RM6
(Tak termasuk postage)
Jenis: Jorjet

Beli 3, Free postage

Nak beli, klik SINI or PM saya




.: Raziq! :.

salam. Selamat pagi.. Malam tadi sempat keluar dengan my cousin and her husband. Pergi makan nasi ayam kat Gombak.. And her son, Raziq is really cute! Okay my nephew is Cute like his aunt too..[ayat nak perasan]

nananak!
Translation: Nak! Nak!

Euuwww..
Translation: Die nak sentuh muka sy actually.. eheee..

Mamamam..
Translation: Makan...!

walaupun kejap. sy masih sempat mencium3 Raziq sebanyak yg boleh.. Ngeee..
[giler kejam]
Okay Raziq, Mak Yong nak g kelas dah..
tata..titi..tutu..


p/s: pic  tak berkualiti tinggi..huhu.

Thursday, February 10, 2011

.: Despicable Me! :.

Hohoho.. tak ada keje.. Menghabiskan masa dengan tengok movie..
Dan...
movie yang best...
sangat best...
Cute...
Sangat suke...

Tadaa..!!

DESPICABLE ME!


 
Edith,Margo, and Agnes


Daddy, can you read us a bedtime story?

Get the unicornn!!!

Hohoho..

p/s: Lepas ni boleh tengok Barbie pulak!