Wednesday, February 16, 2011

.: Sukarelawan UTM Ke Segamat :.

Salamm.. Hai2.. Amek ko, 2 entri lagi hari ni.. Kira balas dendam la ni. Dah lame tak dapat nak online. Sangat berterima kasih pada Syafiqah kerana berbesar hati meminjamkan broadbandnya pada saya. Ini semua gara2 wifi kolej yang agak melampau sangat sewel!

Hari Ahad, 13Februari..

Kami dijangka sampai pukul 10.00 pagi. Atas sebab yang tak dapat dielakkan, kami sampai pukul 12.00 tgh hari. Kesian kat cikgu2 yang tungu kami kat SK Pogoh tu. Katanya pagi2 lagi dah bersiap sedia menunggu kami. Selepas taklimat ringkas dan pembahagian kumpulan, kami terus bergerak. Saya, Cik Lily dan 3 orang lagi sukarela nak tolong bersihkan rumah. Yang lain kat sekolah.

Dah sampai kat rumak Pakcik Lan.. Waaaahhh... Nampak? Nampak? Nampak tak ketebalan lumpur tu?

Apa lagi yang nak ditunggu.. Mulakan kerjaa!



Pokok getah kat sekeling rumah Pakcik Lan


Boot getah kuning kami! Ala2 PCK gitu..


Dah bersih! Nampak? Nampak?


SK Pogoh, Segamat. Ni la sekolah yang kami pergi.. Sila abaikan kanak2 dalam pic tu.. Ehee...



Manis berboot kuning! hahahhaa.. Cik Lily dan saya je yang pergi.. Senior yang lain melingkup atas katil.. Kejut tak nak bangun. Hahaha..


 Inilah Pakcik Lan.. Terima kasih memberikan kami pengalaman berboot kuning!

Tak dapat nak bersihkan semua bilik.. Masa terhad. kami offer diri untuk terus bersihkan, tapi Pakcik Lan tak kasi.. Sebab dia dah penat. Hehehe


Some toys..

Dah tak nak main air lagi.. Tadi dah mandi wangi2.. Sebab lumpur penuh kat baju and seluar.. Bau pun boleh tahan..



Haza kursiyyun..

Sampai KSJ pukul 10.30 malam. Terus tido sampai roomate masuk bilik pun tak sedar. Esoknya bangun lambat untuk pergi kelas. Ohh.. Nasib baik En Saiful masuk lambat! Thx God!



p/s: Next misi, ke Muar.. kalau tak busy, InsyaAllah akan ikut jugak! Kawan2 yang tak dapat join hari tu, cepat kasi nama bila dah kuar iklan nanti.. Jangan bersemangat  nak bagi nama je, last2 tak ikut.. Makesure rela hati nak pergi tolong, jangan halang orang lain nak turut serta.. Ikhlaskan hati.. Peacee..!!!

5 comments:

iela_fadila alias said...

WAH...BAGOSNYA.. :)

sophie said...

wahhh..dasyat gile lumpur tu..nice anis..Rajenn!

Nailofarhazirah said...

iela: saja suka2 ja.. xtaw nak wat ap time weekend.. ehe..

Nailofarhazirah said...

sophie: lumpur tebal.. bleyh men ice skating bile kai seliper.. pkai boot PCK xdpt la nk skate2.. Rajen? hjng mnggu dh xtawu nk wat ap.. dpd tido.. bek g jln2..kan3?

gold-dinar-advantage said...

rajen2...