Tuesday, August 24, 2010

.: Cepat Masa Berlalu :.

Cepat betul masa berlalu. Rupa-rupanya hampir 3 tahun dah aku bertungkus-lumus menghafal rumus-rumus elektrik.. Macam- macam saya dah belajar rupanya.. Ingat lagi masa first year.. Ohh.. saya benci subjek litar.. Sebab saya tak pernah belajar macam mana nak analisis litar.. Sangat susah.. Nasib baik final exam Litar Elektrik saya tak fail.. This year, saya belajar something yang lebih menarik. Hehehe.. Mari kita review..



Ini waveform obtained from oscilloscope dalam lab Elektronik II. Dulu, saya ingat lagi masa second year kalau jumpa je eksperiment yang kene guna oscilloscope, oohhh.. suatu penyeksaan.. Sebab tak pandai guna.. Hahaha.. Tapi, sekarang dah pandai.. *wink *wink





Ini apa pulak? Haa... Ni semua dalam lab Kuasa Bendalir atau Fluid Power.. Ni just nak test function different types of valved used.. Macam-macam ada.. Penat nak ingat simbol.. Semua eksperimen ni buat by group. So, xdelah susah sangat. Cuma kene baca circuit configuration dengan betul. Kalau tak, lain la result yang dapat nanti.. Hehehehe




Yang circuit kat atas tu pulak saya generate guna Multism 2010. Ni actually assignment yang kena hantar pagi tadi. Graf ni pulak just simulate from the circuit. Nama nye drain-source transfer curve.. or VDS . Hehe..

Bila orang tanya, lepas habis belajar ni, nak buat apa? Nak kahwin ke?
Wahh.. klakarnye jawapan... Tapi saya akan jawab,

Saya belum puas lagi belajar..

Jadi, lepas ni jangan tanya lagi...k.. InsayaAllah jawapannya akan sama ye kawan-kawan.. Saya masih berpegang kepada,

Menuntut ilmu dari buaian , hingga ke liang lahad..
Hidup kita adalah satu pentas pembelajaran..

2 comments:

lurunharima said...

suka tengok ziera.. i;m happy for u:)

nailofar_hazirah said...

miera: thx, dear.. mish u <3<3