Saturday, April 25, 2009

Menjadi kerinduan...

All Martian..

Kapten: Ahmad Saifullah Mohamad Fauzi
Vice : Nur Zuriana Shahabuddin
Members: Topeq,Usaid,Amin,Muaz,Jelu,hanafi,Nazirul,Imran,Syamil,Asywadi,Kielat,Keq,Piepah,Amalina,Qieqie,Up,Weng,Fety,
ME,Dayah.Wanie,Ashi,Aishah,Hazim,Izzad,Epul,Ust Teddy,Zue,Lynn,Mimie..




`Taufik.. kamu tido lagi dalam kelas, ustazah doakan kamu tuttt....` Ustazah Zakiah yang sedang mengajar Syariah Islamiah tiba-tiba bersuara..

`Siapa yang tanda tangan sendiri pada pengesahan penjaga homework jumpa saya selepas ni..` Ustaz Teddy merangkap guru tingkatan kelas aku.. Hehe..

`Today I would like to teach you about human REPRODUCTION system..` Teacher Yanti yg mengajar Sains masaForm3 dulu.. perghhh.. terbeliak mata semua orang even kelas pagi-pagi buta pun..

`Dua Orang sleeping Beauty kat ni(aku dengan Pqah mase form3) nak siapa yg kiss??` Cikgu Amnah yang mengajar Bahasa Melayu masa Form 3..

Macam-macamla kisah dahulu kala yang berlegar-legar kat kepala aku sekarang ni. Yang paling best masa Izzuddin kena lagu `Jesnita` masa birthday Ustz.Bakru.. pergh.. happening sungguh kelas aku time tu. Masa form3 la.. itu baru kes kat sekolah.. Bukan kat hostel lagi..

Kalau kat hostel,macam biasa la..

`Perhatian kepada semua pelajar puteri, anda ada masa 5 minit sahaja lagi untuk meninggalkan kawasan asrama`
`Attention to all students you are required to leave the hostel NOW..!!`

Kadang-kadang rasa menyampah pulak dengar announcement macam tu. Last-last, aku jugak kena buat kerja tu..Hahaha.. Siapa lagi kalau bukan semua yang kat bawah ni>>>



Jamuan Akhir Peminpin Pelajar 2007, Dalam Kenangan....


Sekolahku
Album : Satu Tekad
Munsyid : Unic



Bertahun lama aku meninggalkan
Laman sekolah yang penuh kenangan
Memori indah mengusik di jiwa
Suka dan duka dalam memburu cita

Masih terbayang kenakalan teman
Usik mengusik bersenda gurauan
Kini setelah kita berjauhan
Semuanya itu menjadi kerinduan

Tetap segar dalam ingatan
Kali pertama berkenalan
Senyuman mesra menyimpulkan
Tali persahabatan

Hingga kini masih ku simpan
Kata semangat buat bekalan
Pesanan guru menyalakan
Obor penyuluh kejayaan

Dan di sinilah tempat ku berlari
Jatuh tersungkur bangun kembali
Biar diranjau onak yang berduri
Semuanya tak ku peduli

Terkadang cinta jadi permainan
Namun di situ ku temu iktibar
Makin ku sedar erti kehidupan
Tak semudah yang difikirkan

Hingga kini masih ku simpan
Kata semangat buat bekalan
Pesanan guru menyalakan
Obor penyuluh kejayaan

Dan di sinilah tempat ku berlari
Jatuh tersungkur bangun kembali
Biar diranjau onak yang berduri
Semuanya tak ku peduli

Terkadang cinta jadi permainan
Namun di situ ku temu iktibar
Makin ku sedar erti kehidupan
Tak semudah yang difikirkan

Oh sekolaku, kau amat ku rindu
Tempat bermula ku menimba ilmu
Jasanmu guru mendidik daku
Namamu harum di dalam ingatan
"You're my lovely school, I love you, I miss you"


Really miss you all so much!!!

2 comments:

ziqazique said...

oh my god! i really miss high schoolll. kau buat aku cm nak nges tauu

nailofar_hazirah said...

hohoho...
aku rindu giler kat korang
jom r hang out...
ak nak tengok dinasour...huhu