Tuesday, January 5, 2010

.::Story Yang Sengal-sengal::.


Memang aku terasa sangat sengal hari ini.. Hari-hari yang terpaksa ditempuh dengan kudrat 100% used and ready to recharged at night.. Huhu.. Sungguh sengal.. Tapi ni lah hidup aku.. Bukan hidup orang lain,k..

Blog ni kadang-kadang jadi tempat aku melepaskan perasaan..
suka.. benci.. terluka..terasa..bengang..mogok...
semua ada.. Lengkap..Memang pakej..
Bila baca balik semua yang aku tulis, mula la aku gelak sorang-sorang..

Lalalala~

******************

Aku ingat lagi masa time sekolah2 dulu.. Aku ada ramai kawan yang sangatlah kamceng dengan aku. Bila aku dok sorang2 cenggini, mulala aku dok mengelamun sorang2.. trying to replay back in my mind what happened in the past.. Especially mase sekolah rendah.. oohh sunggu `indah` sekali... btol x?

I remember mase tu darjah 3 kot.. Biasela pg klas KAFA ptg tu kan.. Then masa rehat suka la men2.. men aci ligan la(kejar2).., rebut tiang la.. aci sembunyi la(hide-and seek)..
Then, ada la satu hari nie.. one of the mamat in my class, actually sudah mashur dengan kanakalan dan kesengalannya yg teramat sangat( now, I remember you la Rozaidi..Hahahha)
You curik selipar I kan mase tu.. Menangis I taw..Memang u kena maki hamun dgn I.. Padan muka hg! Amek lagi selipar aku yg besar cam kapal tu..(hahaha).. the sliper that pretty big for my foot size(Mak memang suka beli kasut lebih beshaq dari kaki Kakak,kan?..ehehehe)

Then, I remember a guy that always cought in gossip with me.. hahaha.. Pity you..(Nama tidak boleh disebutkan kerana dier juge membace blog shayer..ohh...tidak.) *toink*toink
(Hg jgn senyum sorang2,okay..! I slap u nanti !)

Bukan setakat kat sekolah je w i kene bahan.. kat Tuition Class pun I kene taw! OOhh that Cikgu Roslan.. I suke u ngajar I.. Tp I nyampah bila u dah starting nak wat wild gossips yang memang tak masuk akal tu.. Ada ke u bg example I tgh berak when learning about force.. Ish3...
Sungguh tidak senonoh.. Siap draw at whiteboard lagi..haish..

Ada lagi..

I remember this story bila I rasa gembira tahap berbunge-bunge..(Ayat bukan main lagi..)
Kakak-kakak and abang-abang sepupu I suka sangat panggil I `bab-bab`
( they only knows what it is.. u all jgan ngade2 nak explain kat blogspot ni,ok..haha)
Mak Su Cah I yg suke calling2 me Budak Kechik.. oohh sungguh I terasa masih techik lagi..
ohh enough3.. nanti I dah tak ada story nak distorykan..


***************

Shaye dah gembira semula...
(ooohh.. smile-smile alone lagi...)

4 comments:

sophie said...

best nye tyme2 skulah lu..aku suke..=))

nailofar_hazirah said...

btol tu.. bnyak mende happened. bile teringt, mesti gelak sowang2.. haha

Qider said...

owh..akak rasa nak announce satu alam semesta ja 'bab-bab' tu ape...

(akak yg dah nak tergolek2 gelak pasal cikgu anis yg bg perumpamaam force dgn berak..wpun tak senonot,tapi...adeh *terguling2 kembali)

nailofar_hazirah said...

ohh.. jgn2..!! that `bab-bab` sngt special dihati shaye..hohoho

yela.. ad ka die wt perbezaan ttg berak duduk ngn berak berdiri, yg mne ak dtngkan lebih pressure??

ohh.. sungguh sengal contoh itu... menci3!!