Sunday, January 10, 2010

.::A day with You::.

Location: KLCC
Date n Day: Saturday/ Jan 9, 2010
Mood: Happy gila..



New message receive from: Wahiee
`makcikk..esok free x?..jom g tgk teater kt dbkl..hehe`

Tak jadi nak g tengok teater pun..

Waaa.. Best2.. Esok nak jumpe Wahie..yeay..yeay..!!

Semalam jumpe Wahie kat KLCC.. Mule2 Wahie suruh aku tunggu dia kat KL Central. Then, lepas jumpe wahie kat KL Central both of us terus gerak ke KLCC and having our lunch at KFC. Then we all pergi ronda-ronda satu mall tu..Haha.. Penat2..
Kitaorang pergi KINOKUNIYA untuk menjamu mate dgn buku-buku favaurite yang tak mampu dibeli.. And the most important and interesting part is
Melawat Petrosains Suria KLCC
Dengan berbekalkan muke yg memang sentiase kanak-kanak comel, kami berdua dpt masuk Petrosains dgn hanya RM7 berbanding dgn harga sebenar mengikut umur kami ialah RM12.. hahaha...( Dapat tiket budak sekolah menengah..wawawawa.. padahal umo dg 20 tahun)

*Kechink *Kechink
Mude sebentar!

Masing-masing wondering, apa yang ada kat dalam tu..Hurmmm..
Then first masuk tu, kitorang naik satu menda berbentuk globe.. Lebih kurang macam naik Kayu Balak kat Genting Higlands tu.. tapi xde la sampai basah kene air..haha

We all melawat-lawat jela and try some games there..
and the most interesting game is men kete F1.. Tapi kete tu tipu.. Asik Wahiee je menang.. And kete aku asik jump start.. Ampeh..!

Kitorang juga melawat pelantar minyak seakan-akan yg betol yg kat tengah laut tu..
Melawat cabin crew..
Menekan punat-punat mesin and touch screen devices yg kitaorang boleh sentuh..
Men dgn communication devices kononnya dlm ISS..
Amek pics dgn baju angkasawan..
(sungguh rasa mcm kanak-kanak ribena selama satu hari..hahaha)

Then selepas solat Zohor, Kitaorang lepaking kat taman.. Tapi selepas melihat ramai juga pengunjung disitu membimbit goody bag, seolah-olah ada exhibition kat situ. Macam biasa,

Wahie, aku nak goody bag.. Dah lame xdpt bag percuma. Jom pg jom..! Dapat satu pon ckup la..

Tanpa membuang masa lagi, we all gerak la pg sana.. Rupa2 nya, ada Star Education Fair kat situ..Selepas target dan sasaran tercapai, we all pun keluar daripada exhibition tu..
Then, we all solat Asar dkt masjid KLCC..
Saat paling kami berdua rindui..
Dapat solat berjemaah..
Mengaminkan doa bersama-sama..
Then lepas solat, aku and Wahie berteleku sebentar and masing-masing merasakan perasaan yg sama..

Aku : Aku rindu keadaan macam ni..(sambil memandang kubah masjid..)
Wahie: Aku pun.. Miss the condition mse sekolah dulu..
Aku :Dah lama rasanya xrasa perasaan macam ni..kan, Wahie?
Wahie: Btol!

After borak-boraking about something in da past, kitaorang pn bergerak semula ke mall. Menghabiskan masa-masa terakhir bersama-sama.. Then.. pukul 7 baru gerak balik ke kolej masing-masing..


Nice to be with you.. teringat kat Ashee pulak.. Takpe.. nanti bila ko balik, kite pg holiday same lagi, k.. I`m really miss all da sweet moments together with u all.. Really3 miss it!!

4 comments:

~W.A.H.I.E~ said...

bole x nak like this post 1000000000000000000000x?.heeeee~
mish ya anis!!!
(^_+)....

nailofar_hazirah said...

hikhiik... i lyykeeeeee this post juge... gmbar yg kt dlm cam xley nk transfer ag.. cable takde.. huhu.. take time sket...

nailofar_hazirah said...

hikhiik... i lyykeeeeee this post juge... gmbar yg kt dlm cam xley nk transfer ag.. cable takde.. huhu.. take time sket...

sophie said...

post kaw ny wat aku tingat kat kwan2 lame!!waaa,rindu!!!!!!