Wednesday, May 11, 2011

.: Aku Dan Kehidupanku : The Finale 2 :.

Salam dan selamat pagi semua!

This part, saya rasa interested sangat nak menulis sebab ianya kisah suka duka saya sepanjang menjalani kehidupan sebagai student.

Alaa... orang lain pun pernah jadi student jugak.. Blah la kau..

 I don`t care! Sebab ini kisah saya, bukan anda2, bukan mereka2. Tak kisah..Lalalalalalala.. Okay2, saya proceed.. Melalut pulak yang lebih.. Haish.. Selama 4 semester saya terpaksa melaluinya seorang diri.. Ya, seorang diri! Pada pandangan mata kasar anda, mungkin mereka2 dan anda2 nampak saya sangat ceria.. Sangat senang hati.. Seolah-olah nothing happened. Yes, actually it differents from the inside. Totally differents!


Ijust talked to my self ; If you are in tears, you a looser! Yes, too many times jugak la saya jadi looser.. Haha.. memang dah tak tahan sangat2. Stress tahap kritikal. But, temporary je benda tu. I`m able to built it again.. And again..

Nak tahu sebab apa saya selalu je in tears? Sebab kawan2.. Silly kan? Tapi bagi saya bukan silly, ini serious..Ini serious..[nada wonderpets] lalalalala.. Okay, mengong la kau Cik Nailo! Kenapa saya cakap macam tu? Haaa.. sebab.. 100%  our life at this time fully filled with friends. Family come after that. Yela, tak kan kita nak buat assignment nak tanya mummy or daddy or siss or bros? Kan? Okay, can you imagine sometimes bila you tak tahu nak buat any question yang lecturer kasi. Then, assignment tu kena hantar esok pagi. Ye, saya ulang ESOK PAGI.. Subject tu you and your classmates je yang amek. A day before you hantar assignment tu, you dah tanya pada classmates you, anybody tahu macam mana nak solved that question? And semua jawab,
 Belom lah.. tak sentuh lagi.. Malam ni baru nak buat..

Apa yang you rasa? nak tanya lecturer? Comfirm susah sebab lecturer saya masa tu kebanyakannya lelaki. So, rasa kurang manis nak pergi jumpa sorang2.. Balik hostel, apa yang you nak buat? Nak tanya member kat hostel, diaorang tak amek subject tu. Nak tanya kat senior, comfirm dia dah lupa macam mana nak solved. Tak percaya boleh try. [sebab saya pun macam tu] Hahahaha.. Esok dah nak hantar ni... Tambah2 pulak lecturer pulak particular abbessssss dengan assignments and courseworks.. Memang tak tahu langsung nak buat even you dah rujuk 2,3 buku.. Apa yang anda rasa? Seronok? Nak nanges? YES!! Memang saya menangis! Tapi ddalam hati, saya selalu cakap,
Ini adalah cabaran dan dugaan yang saya kena lalui. Kalau saya lemah, I`ll fail for the rest of my life.


Bukan nak menunjuk, tak ada niat langsung macam tu. Na`uzubillah.. Cuma nak berkongsi pengalaman pahit manis masin payau dan kelat.. Macam mana rasanya jadi alien dalam kelas. Haha..


Tapi, secara keseluruhannya dapat saya simpulkan[ayat nak skema] semua tu adalah pengalaman manis untuk saya. The sweetest things I ever have! Sebab kita sendiri yang menentukan jalan hidup kita sendiri. Bukan orang lain.. Cuma jalannya yang berbeza. Dekat atau jauh..

Buat anak sedare saya ,
Jangan takut untuk mencabar diri sendiri. I know you can do better than me. Trust yourself and you will feel the sweetness at the end of the journey. Tak yah takut, kay! Good luck dan tahniah atas kejayaan anda.=)


p/s: Pasal assgnment tu, pagi2 buta dalam kelas saya copycat..haha.. lantaklah..Asalkan hantar. Tapi, bear in your mind, bukan copy bute2 je.. Ini merupakan cara belajar pantas! Hasil tunjuk ajar mereka2 di dalam kelas... haha.. Unik kan cara kami.. =)

4 comments:

Qider said...

copycat adalah benar teknik terpantas untuk belajar..yg ni akak fully stuju becoz i've been there,done that..*wink wink

oh ye,saya juga turut menjumpai few student lelaki yg sangat kemut part essemen..dahla tiru essemen kita,tiru bulat2 (org tirula bereducated sket..hape bengong)pastu siap tak hantar essemen kita,adeke patut..dahla bila turn kita nak tiru depa,depa tak bagi,lagi sekali adeke patut..pastu kan,akak sgt kemut dgn depa2 tu..trus lagi masin taik idungku dari idungmuuuu

atika_ieka said...

ape kaitan ank sedara ko...hahhahaa

Nailofarhazirah said...

qider: yes! ada gang.. hahaha.. lawak pun ada.. sama ada dia xhantar terus or dia wat2 lupa.. hampesss...

Nailofarhazirah said...

atika_ieka: ko ingat ank sedare ak yg 9 bulan tu kew? haish.. rumate aku neh.. dah besor panjang dh... dia pun akn msk utm n take same course mcm aku.. hahaha